Version 2
Blog: Julegaver til tech-nørder
14-12-2018Lyd-sporet for dette blog-indlæg må simpelthen være Maria Careys juleklassisker “All I want for Christmas” ud af respekt for de få, der endnu må være med i dette års udgave af Whamageddon - selv røg jeg ud af spillet i et stor-magasin i London sidste weekend - hvor jeg måtte ytre et lille skændso...
Kritisk sikkerhedsbrist i phpMyAdmin
14-12-2018Det populære MySQL databaseværktøj, phpMyAdmin, anbefaler omgående patch til version 4.8.4 grundet alvorlige sikkerhedshuller.
Huawei etablerer udviklingsafdeling for kameraer og billedbehandling i Lund
14-12-2018Den kinesiske telegigant Huawei etablerer et nyt udviklingsteam i Lund, der skal arbejde med videoovervågning.
Almindelige brugere beta-tester Windows 10 uden at vide det
14-12-2018Private brugere, der manuelt søger efter nye opdateringer til Windows 10, bliver i praksis beta-testere af ustabile opdateringer.
Ny Firefox vil anbefale browser-plugins baseret på, hvordan du bruger internettet
14-12-2018Seneste version af Firefox er klar.
Regeringen lægger Gladsaxe-overvågning i skuffen
14-12-2018»Intet tyder på, at kommunerne i dag er klar til at håndtere mere komplekse opgaver med samkøring af data«, siger Liberal Alliance's politiske ordfører.
Blog: Den næste IT-skandale?
14-12-2018Jeg har sat spørgsmålstegn, der kan nå at komme en anden It-skandale før den her bryder ud. Til gengæld ligner det her en planlagt skandale. Man lover at levere noget, og fortæller samtidig at man ikke kan levere det. Rigspolitiet har skrevet under på en 4-årig kontrakt for tolkning og oversætte...
IoT: EU tager første skridt mod aflivning af wild west-tilstand
14-12-2018EU-Parlamentet, EU-Kommissionen og Rådet er nu enige om en ny cybersikkerhedspakke, der sætter gang i udviklingen af fælleseuropæiske sikkerhedscertificeringer af forbundne Internet of Things-enheder.
Lovforslag: Kommuner vil overvåge borgeres el-forbrug til kontrol af bopælspligt
14-12-2018Et nyt lovforslag fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet vil give kommunerne lov til at overvåge danskernes forbrug af el, gas, vand og varme. Det skal styrke kontrol med bopælspligten - men datalovgivningen skal først omgås.
KMD indgår millionforlig med Roskilde Kommune efter it-nedbrud
13-12-2018Et nedbrud hos KMD Store Bededag betød, at Roskilde Kommune mistede brevudvekslinger med tusindvis af borgere. Nu har KMD og kommunen indgået en aftale om en kompensation.
Java 12 skæres ind til benet
13-12-2018Strenge, der løber over flere linjer, droppes fra den kommende Java. Dermed er sprog-nyhederne skåret ned til halvdelen.
Datalæk fra RUC: Over 1.000 navne, e-mails og cpr-numre lagt ud på hjemmeside
13-12-2018Roskilde Universitet har ved en fejl lækket mere end 1.000 studentermedhjælperes navne, e-mails og cpr-numre ved at lægge et database for arbejdstidsregistrering ud på en underside til RUC’s hjemmeside.
Den Store Danske genoplives for 23 millioner kroner
13-12-2018Internetopslagsværket Den Store Danske Encyklopædi får en tiltrængt kapitalindsprøjtning fra dette års finanslov, men fremover vil den skulle understøttes af universiteter og staten.
Super Micro: Efterforskning fandt ingen tegn på kinesiske spion-chips
13-12-2018Undersøgelse af eksternt efterforskningshold fandt ingen beviser på kinesiske spion-chips i Super Micros serverbundkort, skriver virksomheden i brev.
Google-chef: »Ingen planer om at lancere søgemaskine i Kina«
13-12-2018Google har lige nu ingen planer om at lancere deres søgemaskine i Kina, fortalte Google administrerende direktør Sundar Pichai i denne uge til den amerikanske kongres.
Snart koster det et administrationsgebyr at overdrage .dk-domæner
13-12-2018DK-Hostmaster indfører fra januar et gebyr på 50 kroner for at overdrage et domæne fra en registrant til en anden.
Vi skaber exe-programmer fra Java med GraalVM - og det kører forrygende hurtigt
13-12-2018I hvert fald under Virtualbox, hvor exe-filer giver ydelsesforbedringer på 45 procent med Version2's test-kode.
Kombit om sjusket sløring af persondata: »Vi kan aldrig gardere os mod menneskelige fejl«
12-12-2018På Kommunernes it-fællesskab Kombits åbne dokumentbibliotek kunne man finde en vejledning, der lækkede oplysninger om to borgere og deres forløb med kontanthjælp og fleksjob. I dette interview kommenterer Kombit sagen.
New York Times: Hackerangreb på Marriott sporet til kinesiske hackere
12-12-2018Hackerangreb mod hotelkæde var gennemført af hackere for Kinas Statssikkerhedsministerium og kan være del af en større kinesisk efterretningsoperation.
RPA-problemer i Udlændingestyrelsen: To års arbejde - stadig ingen robotter
12-12-2018Udlændingestyrelsen har i to år forsøgt at få softwarerobotter til at understøtte sagsbehandlingen. Men indtil videre er det ikke lykkedes.
Blog: Dissektion af en business case: Festina Finance vinder Gazelle med deres game changer
12-12-2018Illustration: Festina Finance / mje I sidste uge blev dette års Gazelle kåret af vores kon-kollegaer på Børsen. I år blev landsvinder Festina Finance med en vækst på 4750% over de sidste fire år med deres finansielle kundeoverblik. Meget imponerede! Det hjælper selvfølgelig, at de startede fra ...
Skæbnen for Microsofts Javascript-motor er fastlagt
12-12-2018Microsoft vil bruge Googles open source Javascript-motor V8 til den næste Edge-browser. Den er for en stor del udviklet af Google i Danmark.
Rust udsender stor opdatering med fokus på produktivitet
12-12-2018Rust 2018 omfatter forbedringer af værktøjer og dokumentation.
Virksomhed bliver dagligt ramt af cyberangreb: »Det tog noget tid at få hul igennem til ledelsen«
12-12-2018I revisionsfirmaet PwC’s Cybercrime Survey 2018 svarede 24 procent, at den største cybertrussel var topledelsens manglende forståelse for problemet.
Flere populære apps ved altid hvor du er - og deler det med andre
12-12-2018Selv om dataene ofte anonymiseres, kan de afsløre, hvem du er.
Blog: Den største forretningsrisiko er nu cyberangreb
12-12-2018Cyberangreb er den største risiko for virksomheder i store dele af verden. Det vurderer virksomhedernes ledere selv. World Economic Forum har i november udgivet rapporten 'Regional Risks for Doing Business 2018'. Det fremgår af rapporten, at 'cyberangreb' nu vurderes at være den største forretn...
Cpr-numre og sociale forhold lækket i offentligt Kombit-dokument: Troede persondata var sløret
12-12-2018Kommunernes it-fællesskab, Kombit, troede, de havde sløret navne, adresser og CPR-numre på personer fra Roskilde Kommune i et dokument, der lå frit tilgængeligt på nettet. Men kopierede man skærmbillederne ind i Word, var sløringen forsvundet og personoplysninger fuldt synlige.
Sådan skal danske ID-beviser digitaliseres
11-12-2018Digitaliseringsstyrelsen har taget hul på digitaliseringen af danskernes ID-beviser, og kørekortet bliver det første. DigiTech har talt med vicedirektør Adam Lebech om projektet, der forventes klar inden 2021.
CFCS: Meget høj cybertrussel mod it-systemer bag biler, fly og tog
11-12-2018Cyberkriminalitet kan i værste fald påvirke drift og sikkerhed i transportsektoren og svække kundernes tillid, anfører CFCS.
Microsofts nye browser vil understøtte Chrome-udvidelser
11-12-2018Eksisterende Universal Windows Platform-apps vil fortsætte med at benytte EdgeHTML-motoren.