Version 2
Ethical hacking: Må man dele en it-sårbarhed?
23-03-2018Har man ret til at bringe andre folks system-integritet i fare, hvis det er for at forhindre et større angreb, eller er det endda en undladelsessynd, hvis man lader være? Version2 har snakket Responsible Disclosure Policy med Claus Vesthammer, COO i Improsec.
Bilgigant: Vi skal ikke acceptere latterlige manuelle data-processer
23-03-2018Analytics skal være en del af kernen i din virksomhed - ikke en tilføjelse, siger analysechef hos Jaguar Land Rover.
Blog: Pockethernet kabeltester - en anmeldelse
22-03-2018Det sker af og til, at vi bliver kaldt ud til en opgave, der kræver, at vi kan teste et PDS-kabel (netværkskabel med faste ledere) for fejl. Typisk handler det om bolignet-installationer, hvor kunden kun opnår 100 Mbit/s i stedet for 1 Gbit/s, eller hvor kunden slet ikke kommer på nettet. En bol...
Slingshot: Amerikansk operation spoleret af Kaspersky Lab
22-03-2018JSOC, som er en del USAs militær, stod bag det dataindsamlingssystem som Kaspersky Lab rapporterede om i starten af marts. Programmet vil formodentligt blive taget ud af brug som følge af afsløringen.
FLSmidth: slut med at medarbejdere kan have egen server stående og snurre i hjørnet
22-03-2018En ny datacenterstrategi i FLSmidth er lige så meget et spørgsmål om ledelse som teknik, lyder det fra den danske industri-koncerns CIO.
Kan du bryde koden? Forsvaret søger igen hackertalenter
22-03-2018Forsvarets Efterretningstjeneste er på jagt efter ti unge til det danske cyberlandshold
Drupal varsler påske-opdatering til ekstremt kritisk sårbarhed
22-03-2018Når opdateringen kommer, kan metoder til at udnytte sårbarheden følge på få timer, advarer Drupal.
Danske partier mørklægger brug af Facebook-data til vælger-påvirkning
22-03-2018Partierne vægrer sig ved at fortælle, i hvor høj grad de køber personlige data. Ifølge politiske konsulenter bruger alle danske partier disse data til at påvirke vælgerne.
USA: Kongressen giver politiet adgang til cloud-data
22-03-2018En lovændring, der lige diskret er smidt om på de sidste sider af et flere tusinde sider langt lovforslag, giver myndighederne adgang til data fra cloud- og kommunikationsservices. Loven åbner samtidig op for, at det danske politi lettere kan få udleveret data fra amerikanske myndigheder.
KL-rapport om digitale visioner skamroser Cambridge Analytica
22-03-2018Kommunernes Landsforening roser de udskældte Cambridge Analytica i en rapport, der har kostet 730.000 skattekroner. Rapporten er i forvejen problematisk, da den på intet tidspunkt forholder sig til etik omkring dataindsamling eller -brug.
Deltag i Hacker Challenge 2018 på Infosecurity Denmark
22-03-2018Har du det, der skal til? Vind et Disaster Recovery Professional kursus ved at tilmelde dig som hacker på årets Deloitte Hacker Challenge på Infosecurity Denmark.
Dansk firma finder to nye sårbarheder i IBM Notes
22-03-2018I dag offentliggør det danske sikkerhedsfirma Improsec to nye sårbarheder i IBM Notes. Sårbarhederne gjorde det muligt at opnå fuld kontrol over maskinerne, der benyttede softwaren.
‘Arrogant’ sagde overlæge, da chef for Sundhedsplatformen fremlagde resultater
22-03-2018Dårlig stemning på Dansk IT’s konference om offentlig it, frembragt af overlæge fra region, der ikke er berørt af Epic-system.
3D-animation på spilmotor skal hjælpe soldater på øvelse
21-03-2018Big data kan flettes sammen med 3D-animation og Forsvarets laser-våben, når soldater skal på øvelse. Det lader Forsvaret integrere flere våben og køretøjer og lave dybere dataanalyse af øvelserne.
Facebook-aktien sortlistes af Nordea – ATP og PFA har for over 200 mio. kroner
21-03-2018Nordea har sat Facebook-handlen i karantæne. Herhjemme har pensionsgiganterne PFA og ATP aktier for over 200 mio. kroner i det sociale medie.
EU vil beskatte store teknologigiganter efter digital tilstedeværelse
21-03-2018Facebook, Google og Apple skal tvinges til at betale mere i selskabsskat, også selvom de ikke fysisk er til stede i et EU-land. Sådan lyder forslaget til nye selskabsskatteregler for store digitale virksomheder fra EU-Kommissionen
Rejsebureauet Orbitz: Hackere kan have fået adgang til data fra 880.000 betalingskort
21-03-2018Et amerikansk rejsebureau er blevet hacket. Personlige informationer og kreditkortinformationer fra omkring 880.000 kreditkort er formodentlig blevet stjålet.
Seriøs razzia fra it-sikkerhedsmyndighed: Sniger sig ind i bygning og gemmer sig på wc
21-03-2018Tests af offentlige virksomheder i Norge afslørede alvorlige sårbarheder.
Poul-Henning Kamp har ingen Facebook-profil: »Deres forretningsmodel er usympatisk«
21-03-2018Margrethe V. kan højst give Facebook et rap over nallerne, vurderer han.
Blog: Giv mig dit barns data
21-03-2018Vores store datter går i indskolingen i folkeskolen, og vi har fået at vide, at hun snart skal deltage i folkeskolens trivselsundersøgelse. Så langt, så godt. Men det ønsker vi ikke, at hun skal. Så jeg tog kontakt til skoleledelsen og bad om at hun blev fritaget fra undersøgelsen - jeg havde ...
Ekspert: Danske partier bruger dine Facebook-data til markedsføring
21-03-2018Det kan virke mærkeligt, at hele verden er ved at gå amok over, at Cambridge Analytica har brugt data fra Facebook-profiler, når det allerede foregår overalt i samfundet.
Allianz: Bitcoin er værdiløs
21-03-2018En af verdens største investorer tager nu aktivt afstand fra at investere i bitcoins.
Omstridt trivselsmåling: Nu kan eleverne deltage anonymt og på papir
21-03-2018Som en nødløsning kan eleverne udfylde besvarelsen anonymt via et papirskema.
Røffel til Rejsekort fra Datatilsynet: Optog telefonsamtaler og nægtede udlevering
21-03-2018Optagelser af telefonsamtaler skal udleveres på forlangende, slår Datatilsynet fast.
Blog: Dissektion af en business case – ANPG: Politiets skjulte guld-(nummer)plade
20-03-2018Illustration: Pexels.com Dansk politi har en super business case – nemlig automatisk nummerpladegenkendelse (ANPG). Et stort IT-projekt som internt i politiet er en stor succes og sikrer en mere optimal udnyttelse af deres ressourcer. Alligevel er det ikke noget, Politiet praler med – hvorfor ik...
Nyhedsanalyse: Data blev råhøstet fra Facebook-brugerne - bag et videnskabeligt figenblad
20-03-2018Tirsdag får Facebook ansatte mulighed for at spørge løs om Cambridge Analytica.
Datatilsynet: Ingen grund til at frygte bøderegn med GDPR
20-03-2018Tilsynet søger at 'gå i fornuftig dialog med virksomhederne' fremfor at trække bødeblokken frem, når Persondataforordningen træder i kraft i slutningen af maj.
Ny kryptovaluta-webshop skal stække bankernes høje gebyrer
20-03-2018Det er for dyrt at overføre traditionelle penge mellem lande, men til gengæld billigt at gøre det med kryptovalutaer. Bl.a. derfor vil to iværksættere åbne portal, som gør det nemmere at købe kryptovalutaer som Bitcoins og Ethereum.
Iværksætter: Vi kan knække din iPhone-kode - billigt
20-03-2018Grayshift påstår, at deres nye gadget kan knække pinkoden på de seneste iPhone-modeller - for en plovmand per telefon.
Blog: Dysfunktionelle Scrum-processer er stærkt udbredte
20-03-2018Jeg har med årene deltaget i snart en håndfuld ‘versioner’ af Scrum, hvor effektueringen variererede i både kvalitet og i forståelse. Jeg har oplevet Scrum, som var etableret gnidningsløst, om end begreber og processer især fortsat vil være en øvelse. Softwarearkitekt Bent Normann Olsen Illustra...